Zaterdag 9 december jl. was ik in een volgepakt Ahoy getuige van een memorabele wedstrijd. De clash tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Waarbij Verhoeven uiteindelijk als glorieuze winnaar uit het strijdtoneel stapte. En terecht!

De wedstrijd werd de dagen erna in alle media breed uitgemeten. Opvallend was vooral ook om te zien en te lezen, dat Verhoeven inmiddels is uitgegroeid tot een internationale ster. Een fenomeen, ook buiten de ring. Rico Verhoeven is een ‘merk’ geworden en wij (Registreermijnmerk.nl) hebben overigens de eer om zijn merken te registreren en te beheren.

Ik vind dat mooi om te zien. Dat iemand als Verhoeven de vechtsport een totaal ander imago geeft. Dat was ook duidelijk te zien in Ahoy. Vroeger ging ik wel eens kijken bij kickboks evenementen en dan kwam je vaak terecht in schimmige sporthallen waar allerlei ongure types rondhingen en de sfeer en agressie ook vaak buiten de ring om te snijden waren. In Ahoy was dat geheel anders, keurig publiek, een goed georganiseerd en flitsend programma, gewoon op het gemak een avondje uit. Entertainment pur sang. Met dus in het middelpunt Rico Verhoeven. Kickbokser, entertainer, televisiester. En dus vooral ook: wereldmerk in wording.

Inmiddels kijk ik alweer uit naar de volgende partij.

 

Evert Hoekstra